+381 64 64 35 145

(CALL, WHATSAPP, VIBER, SMS) The Belgrade studio for making and sewing made to measure suits

 
“Nastala je na ideologiji pomirenja istorijskog tradicionalnog srpskog vojničkog duha i današnjeg autentičnog beogradskog kosmopolitizma. Robna marka muške mode Valter.”
 

 

VALTER – ODELA PO MERI

Beograd, 7518. / 2010.

   

Beogradski studio za izradu i šivenje odela po meri sa autorskim pečatom modnog brenda Valter.

 

Negujući ovaj segment kao svoje čedo, uspeli smo za prethodnih skoro deset godina steći poverenje brojne muške klijentele ali iskreno i sa ogromnim uticajem lepše polovine na njih, koje su prepoznale stvari za svog muškarca kroz dizajn, odabir materijala, soficistirane detalje, inovativna rešenja ali nikad ne bežeći od konvencionalne odeća za svaku a bogami i posebnu priliku.

 

Kao beogradski brend, VALTER je zadobio najviše beogradske publike ali i publike iz cele Srbije, zemalja bivše Jugoslavije, kao i velikog broja klijenata iz Evrope i SAD…

 

ŠIROK ASORTIMAN – od mantila, kaputa, jakni,odela, sakoa, košulja, pantalona, majica, kravata… i sve se to radi na licu mesta, na vaše oči i uz zajednički odabir materijala, postava, detalja,….uz zajednički odabir modela,… uzimanjem mera na licu mesta,…proba tokom izrade,… sve dok to ne bude TO.

.

.

Vaš VALTER

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Valter odela po meri - krojenje muskog odela

PROCES OD ODABIRA DO IZRADE VALTEROVOG MUŠKOG ODELA

 

Ovim tekstom želimo našim klijentima i čitaocima da približimo celokupno iskustvo i proces koji ih očekuje u Valter krojačkom ateljeu prilikom izbora i šivenja odela po meri.

U načelu postoje dva osnovna načina izrade odela po meri: bespoke (specifičan način izrade odela gde se svaki korak u produkciji posebno priprema i realizuje za svakog klijenta ponaosob) i MTM – Made to measure (šiveno i skrojeno po merama klijenta na osnovu postojećih modela). U našem ateljeu klijentu je dostupan MTM – Made to measure servis, s’tim da za razliku od klasičnog “MTM” procesa koji nudi većina drugih krojačkih atelja, Valterov proces je više fleksibilniji i okrenut ka potrebama klijenta. Ovaj modifikovani proces nastao je kao rezultat dugogodišnjeg rada sa klijentima i konstantnog usavršavanja svih procesa produkcije.

 

Valter odela po meri - prenosenje mera na materijal

Procese izrade odevnog predmeta po meri možemo u načelu podeliti u dve faze:

 

PRVA FAZA – obuhvata aktivnosti koje treba preduzeti pre početka procesa produkcije (izbor modela, skiciranje, uzimanje mera…)

DRUGA FAZA – obuhvata aktivnosti koje se obavljaju u toku samog procesa produkcije poput krojenja, šivenja, peglanja…

 

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

PRVU FAZU sačinjavaju četiri koraka:

PRVI KORAK – Upoznavanje klijenta i krojača. Momenat kada klijent i krojač razmenjuju bitne informacije koje će kasnije determinisati odevni predmet i proces izrade. Na krojaču je da prepozna potrebu klijenta i njegov senzibilitet, a na klijentu da bude što precizniji u zahtevima koje stavlja pred krojača.

 

DRUGI KORAK – Izbor željenog materijala i definisanje modela. Izborom kvalitetne tkanine pravimo dugoročnu investiciju i osiguravamo da uz pravilno održavanje odevni komad može trajati i dvocifreni broj godina. U svakom momentu naš krojački atelje ima u ponudi široku paletu materijala mahom od italijanskih proizvođača. Pored glavne tkanine klijentu su dostupni na izbor prateći konstrukcioni elemenati poput postave, ukrasnih trakica, konca, dugmića…

  

TREĆI KORAK – definisanje tj. skiciranje modela. Ovo je korak u kome se detaljno definiše izgled odevnog predmeta na osnovu klijentovog zahteva, a uz stručnu pomoć stiliste našeg atelja.

ČETVRTI KORAK – Uzimanje mera. Za razliku od klasičnog MTM procesa, u našem krojačkom ateljeu mere se uzimaju na više od N pozicija. Na ovaj način obezbeđujemo da odelo koje će biti napravljeno za klijenta već na prvoj probi ima odlično ukrojenu formu i da korekcije koje treba izvršiti budu minimalne. Zaključno sa uzimanjem mera završili smo prvu fazu, nakon čega pristupamo fazi produkcije.

 

 – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 

DRUGU FAZU sačinjavaju procesi koji prethode šivenju, a to su:

Valter odela po meri - pricvrscivanje - CANVAS

⋅ Izbor postojećeg ili kreiranje novog šnita (šnit predstavlja isečeni i oblikovani deblji papir prema konfekcijskoj veličini odevnog predmeta). Na osnovu uzetih mera određuje se veličina šnita, tj. konfekcijskog broja. Novi šnit se radi samo u slučaju kada klijnet drastično odstupa od konfekcijskih mera, kada se radi potpuno novi model ili kada je u pitanju izrada kolekcijskih komada posebnih razmera i dizajna.

⋅ Prenošenje mera na materijal od kojeg će se krojiti i šiti odelo. Izabrani šnit se postavlja na materijal, crtaju se linije i na osnovu uzetih mera se rade određene korekcije kako bi oblik nacrtanog modela 100% odgovarao uzetim merama.

⋅ Proces krojenja materijala. Pored glavne tkanine, kroje se i drugi konstrukcijski elementi kao što su postava, lepljiva platna, plastika… Valter odela po meri - krojenje materijala

⋅ Lepljenje, odnosno spajanje tkanine sa lepljivim platnom. Ovaj proces se obavlja na specijalnim presama koje rade na visokim temperaturama. Za svoje klijente Valter koristi bielastična platna koja omogućavaju maksimalnu pokretljivost prevashodno u ramenom delu i grudnom košu.

Nakon pripreme slede procesi šivenja i finaliziranja odela koji sublimiraju sledeće aktivnosti:

⋅ Šivenje, odnosno sklapanje odevnog predmeta na osnovu skrojenih elemenata i zadatog modela u jednu celinu. Tokom šivenja obavlja se proces međufaznog peglanja svakog iskrojenog elementa što obezbeđuje precizno uklapanje i kasnije lakše finalno peglanje.

Valter odela po meri - rucni rad - valter.rs

⋅ Specifičan proces kreiranja orukavlja, nabacivanje rukava i formiranje poprsja. U procesu formiranja poprsja uvodimo jedan bitan konstrukcioni element koji se zove “Canvas” (specifična tkanina izrađena od kamilje ili konjske dlake koja služi da prednjicu sakoa drži čvršćom i postojanijom.

⋅ Rad na detaljima. Naš atelje je opremljen specijalnim mašinama za završnu obradu poput AMF ubodne mašine koja se koristi za izradu ukrasnih štepova na reverima, zadnjim otvorima i rukavima. Pored estetskog momenta, ovi štepovi daju odevnom predmetu postojanost i kompaktnost.

⋅ Finalno peglanje. Veoma delikatan proces koji zahteva izuzetan osećaj za tkaninu i konstrukciju. Tokom ovog procesa odevni predmet prolazi kroz finalnu kontrolu od strane naših iskusnih krojača.

Valter odela po meri - prva proba odela - valter.rs

⋅ Proba, naše dugogodišnje iskustvo govori da je potrebna jedna ili dve probe, a sve u zavisnosti od specifičnosti odevnog predmeta, konstrukcije i zahteva klijenta.

Prva proba se obično ugovara u roku od dve do tri nedelje. Na prvoj probi se rade korekcije i podešavanja kako bi se odevni komad što više približio klijentovom zahtevu. Najčešće korekcije su u domenu struka, leđa, pojasa, širine butine, nogavice i dužine pantalona.

Druga proba, u zavisnosti od toga koji broj korekcija je potrebno uraditi, zakazuje se u roku od nekoliko dana. Na drugoj probi klijent može da očekuje model koji je ili 100% završen ili su potrebne minimalne korekcije koje se mogu na licu mesta uraditi.

 

Valter odela po meri - gotovo komplet musko odelo  Valter odela po meri - gotovo komplet musko odelo - Valter.rs  Valter odela po meri - gotovo komplet musko odelo - valter.rs beograd  

ARHIVA

  CALL (TELEFON, WHATSAPP, VIBER, SMS)

 

 

beogradski kolektiv