+381 64 64 35 145

(CALL, WHATSAPP, VIBER, SMS) 
LOKACIJA // Valter odela po meri
The Belgrade studio for making and sewing made to measure suits

 
“Настала је на идеологији помирења историјског традиционалног српског војничког духа и данашњег аутентичног београдског космополитизма. Робна марка мушке моде Валтер.”
 

 

ВАЛТЕР – ИЗРАДА ПО МЕРИ

Београд, 7518. / 2010.

   

Београдски студио за израду и шивење одела по мери са ауторским печатом модног бренда Валтер.

 

Негујући овај сегмент као своје чедо, успели смо за претходних скоро десет година стећи поверење бројне мушке клијентеле али искрено и са огромним утицајем лепше половине на њих, које су препознале ствари за свог мушкарца кроз дизајн, одабир материјала, софицистиране детаље, иновативна решења али никад не бежећи од конвенционалне одећа за сваку а богами и посебну прилику.

 

Као београдски бренд, ВАЛТЕР је задобио највише београдске публике али и публике из целе Србије, земаља бивше Југославије, као и великог броја клијената из Европе и САД…

 

ШИРОК АСОРТИМАН – од мантила по мери, капута по мери, јакни по меир, одела по мери, сакоа по мери, кошуља по мери, панталона по мери, мајица, кравата… и све се то ради на лицу места, на ваше очи и уз заједнички одабир материјала, постава, детаља,….уз заједнички одабир модела,… узимањем мера на лицу места,…проба током израде,… све док то не буде ТО.

.

.

Ваш ВАЛТЕР

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Valter odela po meri - krojenje muskog odela

ПРОЦЕС ОД ОДАБИРА ДО ИЗРАДЕ ВАЛТЕРОВОГ МУШКОГ ОДЕЛА

 

Овим текстом желимо нашим клијентима и читаоцима да приближимо целокупно искуство и процес који их очекује у Валтер кројачком атељеу приликом избора и шивења одела по мери.

У начелу постоје два основна начина израде одела по мери: беспоке (специфичан начин израде одела где се сваки корак у продукцији посебно припрема и реализује за сваког клијента понаособ) и МТМ – Маде то меасуре (шивено и скројено по мерама клијента на основу постојећих модела). У нашем атељеу клијенту је доступан МТМ – Маде то меасуре сервис, с’тим да за разлику од класичног “МТМ” процеса који нуди већина других кројачких атеља, Валтеров процес је више флексибилнији и окренут ка потребама клијента. Овај модификовани процес настао је као резултат дугогодишњег рада са клијентима и константног усавршавања свих процеса продукције.

 

Valter odela po meri - prenosenje mera na materijal

Процесе израде одевног предмета по мери можемо у начелу поделити у две фазе:

 

ПРВА ФАЗА – обухвата активности које треба предузети пре почетка процеса продукције (избор модела, скицирање, узимање мера…)

ДРУГА ФАЗА – обухвата активности које се обављају у току самог процеса продукције попут кројења, шивења, пеглања…

 

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

prostor valter odela po meri workshop 420ПРВУ ФАЗУ сачињавају четири корака:

ПРВИ КОРАК – Упознавање клијента и кројача. Моменат када клијент и кројач размењују битне информације које ће касније детерминисати одевни предмет и процес израде. На кројачу је да препозна потребу клијента и његов сензибилитет, а на клијенту да буде што прецизнији у захтевима које ставља пред кројача.

 

ДРУГИ КОРАК – Избор жељеног материјала и дефинисање модела. Избором квалитетне тканине правимо дугорочну инвестицију и осигуравамо да уз правилно одржавање одевни комад може трајати и двоцифрени број година. У сваком моменту наш кројачки атеље има у понуди широку палету материјала махом од италијанских произвођача. Поред главне тканине клијенту су доступни на избор пратећи конструкциони елеменати попут поставе, украсних тракица, конца, дугмића…

  

ТРЕЋИ КОРАК – дефинисање тј. скицирање модела. Ово је корак у коме се детаљно дефинише изглед одевног предмета на основу клијентовог захтева, а уз стручну помоћ стилисте нашег атеља.

ЧЕТВРТИ КОРАК – Узимање мера. За разлику од класичног МТМ процеса, у нашем кројачком атељеу мере се узимају на више од Н позиција. На овај начин обезбеђујемо да одело које ће бити направљено за клијента већ на првој проби има одлично укројену форму и да корекције које треба извршити буду минималне. Закључно са узимањем мера завршили смо прву фазу, након чега приступамо фази продукције.

 

 – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 

ДРУГУ ФАЗУ сачињавају процеси који претходе шивењу, а то су:

Valter odela po meri - pricvrscivanje - CANVAS

⋅ Избор постојећег или креирање новог шнита (шнит представља исечени и обликовани дебљи папир према конфекцијској величини одевног предмета). На основу узетих мера одређује се величина шнита, тј. конфекцијског броја. Нови шнит се ради само у случају када клијнет драстично одступа од конфекцијских мера, када се ради потпуно нови модел или када је у питању израда колекцијских комада посебних размера и дизајна.

⋅ Преношење мера на материјал од којег ће се кројити и шити одело. Изабрани шнит се поставља на материјал, цртају се линије и на основу узетих мера се раде одређене корекције како би облик нацртаног модела 100% одговарао узетим мерама.

⋅ Процес кројења материјала. Поред главне тканине, кроје се и други конструкцијски елементи као што су постава, лепљива платна, пластика… Valter odela po meri - krojenje materijala

⋅ Лепљење, односно спајање тканине са лепљивим платном. Овај процес се обавља на специјалним пресама које раде на високим температурама. За своје клијенте Валтер користи биеластична платна која омогућавају максималну покретљивост превасходно у раменом делу и грудном кошу.

Након припреме следе процеси шивења и финализирања одела који сублимирају следеће активности:

⋅ Шивење, односно склапање одевног предмета на основу скројених елемената и задатог модела у једну целину. Током шивења обавља се процес међуфазног пеглања сваког искројеног елемента што обезбеђује прецизно уклапање и касније лакше финално пеглање.

Valter odela po meri - rucni rad - valter.rs

⋅ Специфичан процес креирања орукавља, набацивање рукава и формирање попрсја. У процесу формирања попрсја уводимо један битан конструкциони елемент који се зове “Цанвас” (специфична тканина израђена од камиље или коњске длаке која служи да предњицу сакоа држи чвршћом и постојанијом.

⋅ Рад на детаљима. Наш атеље је опремљен специјалним машинама за завршну обраду попут АМФ убодне машине која се користи за израду украсних штепова на реверима, задњим отворима и рукавима. Поред естетског момента, ови штепови дају одевном предмету постојаност и компактност.

⋅ Финално пеглање. Веома деликатан процес који захтева изузетан осећај за тканину и конструкцију. Током овог процеса одевни предмет пролази кроз финалну контролу од стране наших искусних кројача.

izlozbeni prostor valter odela po meri workshop 420c

⋅ Проба, наше дугогодишње искуство говори да је потребна једна или две пробе, а све у зависности од специфичности одевног предмета, конструкције и захтева клијента.

Прва проба се обично уговара у року од две до три недеље. На првој проби се раде корекције и подешавања како би се одевни комад што више приближио клијентовом захтеву. Најчешће корекције су у домену струка, леђа, појаса, ширине бутине, ногавице и дужине панталона.

Друга проба, у зависности од тога који број корекција је потребно урадити, заказује се у року од неколико дана. На другој проби клијент може да очекује модел који је или 100% завршен или су потребне минималне корекције које се могу на лицу места урадити.      

 

 

CALL (TELEFON, WHATSAPP, VIBER, SMS) 

ИЗЛОЖБЕНИ САЛОН

ПОЗОВИТЕ НАС И ЗАКАЖИТЕ ТЕРМИН ЗА КОНСУЛТАЦИЈЕ

         izlozbeni prostor valter odela po meri
Valter odela radionica rucni rad WORKSHOP CROP WIDE

 

АРХИВА

  CALL (TELEFON, WHATSAPP, VIBER, SMS)

beogradski kolektiv